rugeæg og rugemaskiner



Vi er nye i udstilling, rugeæg og rugemaskiner. Det er en jungle-kun de store dyre maskiner kan bruges-kun rugeæg fra høns der har fået det og det foder- og mange andre "gode råd".
Det bliver dyrt når man sender efter æg og der kun kommer 1-2 kyllinger ud af 12 æg. Det er nedslående, især hvis andre praler med næsten 100 % vellykket klækninger.
Men efterhånden har jeg jo set at vores mislykkede forsøg absolut ikke er de eneste.Vi har 2 maskiner til 48 æg og 2 til 12 , det er de dårlige med plastic låg og til priser fra 650,- op til 750,- købt i danish agro og sendt efter på nettet. Og vi er godt tilfredse, som ekstra nørde ting har vi købt temperaturmåler og fugtmåler på krybdyrsiden, så der kan dobbelttjekkes.
Regel nr 1, Et godt råd fra avler . Rugeæg, først når det er blevet lunt forår, før begynder hanerne ikke at befrugte! Ingen siger noget, men tager gerne penge og sender rugeæg allerede i februar.
Regel nr 2 . Pæne ensartede æg uden for meget møg på, vi vasker ikke æggene, og pæne ordentlige æg er tegn på pæn hønsegård.
Regel nr. 3 . Lad æggene falde til ro før du starter rugningen, de skal stå på spidsen og vippes mindst en gang i døgnet, stil dem skråt med æggebakken på forhøjning af en slags i den ene ende, så de er nemme at vende og vippe.
Regel nr 4 . Spørg ind til "ægformidleren" , om de har begreb om hønsene, racehøns eller blandinger, farver og alder på høns og hane. Er der flere haner i forskellige farver ved man ikke hvad der kommer. Vi har haft den største gode % indtil videre med Bielerne, hvor vi har fra flere avlere, så der ikke bliver indavl.
Min teori går også på hvordan hønsene er passet, man kan ikke avle på elendige dyr. I naturen sorteres det automatisk, der er det kun de stærkeste der overlever. Høns er i kategorien; de skal bare have lidt korn! Nej det er ikke nok, og hvis man skal passe sine indelukkede høns ligeså godt som de fritgående så skal der mange forskellige ting i foderskålen. Det er der mere om under ; pasning
Vi håber i fremtiden at hønerne selv ruger ud og det kun er nyt blod der skal i maskinerne. Ingen kan gøre det så godt som hønen selv.
Visse hønseracer har meget lav befrugtning pgr. for mange fjer omkring gattet .
Valget af hønserace er et øje og temperament spørgsmål. Her er vi gået efter rolige høns, der ikke flyver og som er venlige og rolige. Hvis det lyder som noget for dig, så meld dig ind i ; https://racefjerkrae.dk/dffr/<div>